- Miodowy Sos Winegret
- 1/2 szklanki kuskusu
- Około 1/2 szklanki wrzącego bulionu
- Po 1 łyżce posiekanych świeżych ziół, np. natki pietruszki i bazylii 2
- garście rukoli (50 g)
- 4 łyżki orzeszków pinii
- 1/2 granatu
- 10 czerwonych winogron
- Około 60 g sera koziego
- Kilka łyżek tartego parmezanu lub grana padano
PRZYGOTOWANIE
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde łodyżki i włożyć do salaterki z kuskusem. Dodać zrumienione na patelni orzeszki pinii, wyłuskane ziarenka granatu oraz przekrojone na połówki winogrona (usunąć pesteczki jeśli są).
Wymieszać ze startym lub pokruszonym serem kozim. Przed samym podaniem polać sałatkę winegretem i posypać tartym parmezanem. Doprawić ewentualnie solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz