sobota, 7 listopada 2015

Naleśniki po azjatycku


  • Nadzienie: 2 marchewki
  • por
  • 40 dag kapusty pekińskiej
  • 10 dag mieszanki kiełków
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag mięsa mielonego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml sosu chili
  • 2 łyżki sezamu

Przygotowanie


Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników. 2 Marchewkę pokrój w słupki, por w talarki, a kapustę poszatkuj. Na oleju przysmaż mięso, przypraw solą i pieprzem. Dodaj marchewkę, smaż 5 min, dołóż por i kapustę, smaż jeszcze 3 min. Dodaj sosy sojowy i chili oraz 2/3 kiełków, wymieszaj. Farsz nakładaj na naleśniki, składaj na pół. Posyp resztą kiełków

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz