- Nadzienie: 2 marchewki
- por
- 40 dag kapusty pekińskiej
- 10 dag mieszanki kiełków
- 2 łyżki oleju
- 30 dag mięsa mielonego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 100 ml sosu chili
- 2 łyżki sezamu
Przygotowanie
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników. 2 Marchewkę pokrój w słupki, por w talarki, a kapustę poszatkuj. Na oleju przysmaż mięso, przypraw solą i pieprzem. Dodaj marchewkę, smaż 5 min, dołóż por i kapustę, smaż jeszcze 3 min. Dodaj sosy sojowy i chili oraz 2/3 kiełków, wymieszaj. Farsz nakładaj na naleśniki, składaj na pół. Posyp resztą kiełków
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz