poniedziałek, 9 listopada 2015

Tajskie pierogi z kapustą i sosem



450 g czerwonej kapusty, drobno posiekanej
150 g kapusty kiszonej
1 cebula, drobno pokrojona
2 ząbki czosnku, drobno pokrojone
2 łyżeczki sosu Sriracha (lub chilli do smaku)
2 kopiate łyżeczki świeżego imbiru, startego
2 garście świeżej kolendry, drobno pokrojonej
2 garście fistaszków, drobno posiekanych
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki oliwy
mielony pieprz
1 łyżeczka pasty miso
CIASTO
2 szklanki mąki
1/2 szklanki + 2-3 łyżek gorącej wody
1 łyżeczka miałkiej soli morskiej
1 łyżka oliwy

LEKKI SOS
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
4 łyżki soku z limonki
1 łyżka oleju sezamowego
2 łyżeczki brązowego cukru
pokrojona dymka do przybrania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz