sobota, 7 listopada 2015

Rolady wołowe z ogórkiem



  • 4 podłużne płaty mięsa wołowego (najlepiej z udźca)
  • 2 kiszone ogórki
  • cebula
  • 2 grube plastry wędzonego boczku
  • 4 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Mięso rozbijamy delikatnie tłuczkiem
Ogórka, cebulę i boczek kroimy w dosyć cienkie słupki.
Płaty mięsa smarujemy z jednej strony musztardą, układamy na nich cebulę, ogórka i boczek, posypujemy solą i gruboziarnistym pieprzem
Wszystko zawijamy i obwiązujemy białą bawełnianą nicią.
w brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmażamy na nim rolady.
Przykrywamy brytfannę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.
Pieczemy do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą lub bulionem wołowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz